“Η εκπαίδευση της φωνής εφόδιο αποτελεσματικής επικοινωνίας”
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι αρχικά η εκμάθηση τεχνικών χρήσης της φωνής, ώστε να αποφεύγεται η καταπόνηση και η λανθασμένη χρήση της, με αποτέλεσμα πλήθος προβλημάτων. Παροδικών (κόπωση, βράχνιασμα) ή και χρόνιων (κάλοι – πολύποδες φωνητικών χορδών).
Ένας άλλος στόχος είναι η συνειδητή χρήση του τρόπου που μιλάμε, με επιδίωξη έναν πιο ζωντανό κι εκφραστικό λόγο, άρα πιο αποτελεσματική επικοινωνία.
Απώτερος σκοπός αυτής της επιμόρφωσης είναι να παρέχει τα εφόδια και τις τεχνικές οι οποίες θα ενδυναμώσουν το άτομο που τις χειρίζεται, ώστε να έχει μια δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία στον επαγγελματικό τομέα. Επίσης να εξαλείψει τις αναστολές και την αμηχανία που έχει κάποιος, όταν μιλά μπροστά σε ένα ακροατήριο άγνωστων ανθρώπων.
Ο γεμάτος νευρικότητα, άγχος και τρακ επαγγελματίας έχει το “λόγο” ως εργαλείο της δουλειάς του, αλλά και ο υποψήφιος για μία θέση εργασίας που με τρεμάμενη φωνή, μάτια καρφωμένα στο πάτωμα και ιδρωμένα χέρια, απαντά στις ερωτήσεις της συνέντευξης, μπορεί, με τις κατάλληλες τεχνικές, να μετατραπεί σε έναν προικισμένο με θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ανταγωνιστικό επαγγελματία ομιλητή!
Εφαρμόζεται στον προφορικό λόγο, είτε ως ανάγνωση, είτε στην καθημερινή αυθόρμητη ομιλία.
Απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν τη «ρητορική» ως κύριο αντικείμενο της δουλειάς τους και άρα η φωνή είναι το βασικό εργαλείο τους (Δάσκαλοι, Δικηγόροι, Ξεναγοί, Δημοσιογράφοι, Παρουσιαστές). Αλλά και σε καθέναν που θέλει να κάνει τη φωνή του εργαλείο επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας!
3, 7, 10 Μαρτίου 2018 στο Οικονομικό Επιμελητήριο
Διοργάνωση “Άρωμα Αιγαίου”
Υπεύθυνη και εισηγήτρια Ζωή Κοκκαλά
Συμμετοχές- Πληροφορίες
6946312573
Η Ζωή Κοκκαλά γεννήθηκε στον Πειραιά. Έκανε σπουδές πιάνου, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο το 1998 στο Σύγχρονο ωδείο Αθήνας και κλασικού τραγουδιού στο ίδιο ωδείο, στην τάξη του Γιώργου Ζερβάνου απ’ όπου πήρε δίπλωμα με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» το 2002. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μονωδίας, παιδαγωγικής του πιάνου (το 1996 με την κ. Έφη Αγραφιώτου) Μουσικής ερμηνείας (το 2000 με τον κ. Γιώργο Χατζηνίκο) και διεύθυνσης σχολικής και παιδικής χορωδίας (το 2014 με τον κ. Νίκο Ευθυμιάδη). Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις σε συναυλιακούς χώρους και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια ορθοφωνίας, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού σε ωδεία της Αθήνας και από το 2004 ζει και διδάσκει στη Ρόδο, στο ωδείο CORELLI και στο παράρτημα Ελληνικού Ωδείου στη Ρόδο. Επίσης, στο διάστημα 2004-2013 δίδαξε στο ωδείο του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Ρόδου. Το 2009 πραγματοποίησε σεμινάριο ορθοφωνίας για φοιτητές του παιδαγωγικού τμήματος δημοτ. εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια του μαθήματος θεατρικής αγωγής. Το Νοέμβριο του 2014 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ορθοφωνία, φωνητική τοποθέτηση και αγωγή λόγου, στα πλαίσια του προγράμματος ταχύρυθμης εκπαίδευσης ξεναγών, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Τον Ιανουάριο του 2016 επιμελήθηκε την επιμόρφωση αγωγής λόγου, διάρκειας 16 ωρών, ομάδας στελεχών, εκπαιδευτών ενηλίκων, και πανεπιστημιακών δασκάλων στην Αθήνα (σε ιδιωτική βάση). Τον Ιανουαριο του 2017 επιμελήθηκε την επιμόρφωση αγωγής λόγου στους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού “Λυχνάρι” στη Ρόδο, σε συνεργασία με το ωδείο corelli. Διδάσκει σε ιδιωτική βάση άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη χρήση της ομιλούσας φωνής, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς κλπ. Από το 2006 έως και το 2009 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρόδου, ως υπεύθυνη του τμήματος φωνητικής-ορθοφωνίας των θεατρικών εργαστηρίων. Αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής ήταν η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ «Αχ βρε παλιομισοφόρια» το Μάιο του 2009 σε διδασκαλία και επιμέλεια δική της. Είχε συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε νησιά όπως η Σύμη (Φεστιβάλ Σύμης) και η Νίσυρος. Στη Ρόδο είχε συμμετοχή σε παραστάσεις όπως αφιέρωμα στο Lorca,(2006), «Οι Έλληνες συνθέτες συναντούν τη Δωδεκανησιακή παράδοση (2007), εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα ποίησης στο διεθνές κέντρο λογοτεχνών το 2007, «100 χρόνια ελληνικής οπερέτας» (σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης (2009), Phantom of the opera (Απρίλιος 2011), παράσταση με τίτλο «Από τον Αττίκ στον Σουγιούλ» (Ιανουάριος 2013), «μουσικό ταξίδι από τον 19ο στον 21ο αιώνα» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μάιος 2014) , «μουσικές διαδρομές στη Νύμφη του Αιγαίου»-(Σύμη 2015). Το διάστημα 2006-2013, σε συνεργασία με ηθοποιό, επένδυσε μουσικά παραστάσεις δραματοποιημένων παραμυθιών, σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία.