“ARTI-μελείς” – Ομαδική Έκθεση Εικαστικών

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση “ARTI-μελείς” που ξεκινάει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 19.30, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μέλαθρου, στην οποία 26 εικαστικοί καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί από τα Δωδεκάνησα παρουσιάζουν έργα τους.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Αντωνιαδου Πηγη

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά στο τμήμα φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας. Στη συνέχεια εισήχθη στη σχολή καλών τεχνών του ΑΠΘ στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών όπου επέλεξε να ακολουθήσει την κατεύθυνση της ζωγραφικής στο εργαστήριο του Γιώργου Τσακίρη.

Στο πρόσφατο έργο της ενδιαφέρεται για έννοιες όπως ο χρόνος και η ιστορία. Μέσω ιστορικών μυθιστορημάτων και με τη χρήση της κλωστής και της γραφής δημιουργεί οπτικές αναπαραστάσεις της συνέχειας και της πλοκής του μυθιστορηματικού έργου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντωνοπουλου ΕΛενη Ελισσαβετ

Αναμονή, 50X70 εκ., 2017

 

  Η Έλσα μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε στο τμήμα πλαστικών τεχνών και επιστημών τέχνης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με κατεύθυνση τη ζωγραφική. Έτσι αφηρημένη όπως ξεκίνησε με πρωταγωνιστές τη γραμμή και τη χρωματική φόρμα, κατανάλωσε πολύ νερό, υδατόχρωμα, μαρκαδόρους, κάρβουνο, στυλό, χρωματιστές ταινίες και γενικά απόλυτα και άκαμπτα υλικά που δεν επιδέχονται ιδιαίτερης χρωματικής επεξεργασίας. Ερεύνησε σε μεγάλες επιφάνειες χαρτιού τρόπους που επικοινωνούν οι χρωματικές απολυτότητες. Μετά από ένα διάλειμμα πέντε χρόνων στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ελλάδα με καινούριες εικόνες. Ασχολείται με την εικονογράφηση, τη συγγραφή παραμυθιού και το κολάζ.

 

 

 

 

 

 

Βασιλακοπουλοσ ΓΙΑΝΝΗΣ

     

 

 

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα  το 1977.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του Ι.Βαλαβανίδη. Παρακολούθησε  χαρακτική στο εργαστήριο της σχολής ως μάθημα επιλογής.

Το ζωγραφικό του έργο είναι κυρίως χρωματικό με θέματα παραστατικά και μη με επιρροές απ’ τον  Ιμπρεσιονισμό , ρομαντισμό και εξπρεσιονισμό.

 

 

 

 

 

 

 

ΒασιλΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου και χρώματος από τον ζωγράφο Α. Απέργη. Από το 1983 έως το 1988 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Δ. Μυταρά, όπου αποφοίτησε με βαθμό «΄Άριστα». Παράλληλα παρακολούθησε  στα τμήματα της χαρακτικής και σκηνογραφίας.

1988 GALLERY TITANIUM. Ομαδική έκθεση των αποφοίτων του εργαστηρίου της Α.Σ.Κ.Τ

1989:Ομαδική έκθεση τελειόφοιτων της Α.Σ.Κ.Τ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

1990:Ατομική έκθεση στη GALLERY 7,Αθήνα.

1992:Έκθεση ζωγραφικής στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.

1993:Ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας.

1994:Συμμετοχή στην ομαδική ‘έκθεση που διοργάνωσε το επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο Δήμο Αμαλιάδας με τίτλο: «Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική»

1995:Εκθεση ζωγραφικής στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, «κέντρο Τεχνών Παλατάκι»

2005:Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση του συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης.

2006:Συμμετοχή  στην ομαδική έκθεση του συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου, στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ενσωμάτωση της Ρόδου, στο Νεστορίδειο.

Από το 1995 εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής καλλιτεχνικών. Από το 2006 διδάσκει στα τμήματα εικαστικών και Ιστορίας της Τέχνης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δωδεκανήσου.

Τον Ιούνιο του 2007 συμμετοχή στην ομαδική έκθεση «18 εκπαιδευτικοί εικαστικοί καλλιτέχνες» στο ART PARK.

2016, 2017, συμμετοχή στα φεστιβάλ καλλιτεχνικής δημιουργίας Ρόδιων καλλιτεχνών.

2017 συμμετοχή στην περιηγητική έκθεση εικαστικών τεχνών που διοργάνωσε η ομάδα Φασμαφή με τίτλο: Φύση της Τέχνης.

ΓΑτοσ ΔΡακοντησ

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1985 και μεγάλωσε στην Θασο.

Σπούδασε ζωγραφική, απόφοιτος  τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων  Τεχνών του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.

Το έργο του έχει να κάνει με εικονογράφηση και απεικόνιση βιβλίων αλλά και Comic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ –Malk-

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας όπου πήρε το πτυχίο του στον τομέα Ζωγραφικής και Σκηνογραφίας και συνέχισε με σπουδές με πρόσφατο το μεταπτυχιακό στη Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Πραγματοποίησε εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής, γελοιογραφίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια τον κέρδισε η 9η Τέχνη των κόμικς, εκδίδοντας πολλά graphic novels, comic books και εικονογραφημένα fanzines, μεταξύ των οποίων τα Freakshow, Φαβορίτης (σειρά), Sketches, Tell-Tale-Heart και συμμετέχοντας με μίνι-κόμικ ιστορίες στο περιοδικό «ΡΙΓΗ» των εκδόσεων Renier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑΝΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντινοσ

 

 

   

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1958. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική

στην Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, με δασκάλους τους Ιωάννη

Μανιατάκο και Κων/νο Γαΐτη και στη συνέχεια στην ΑΣΚΤ με δασκάλους

τους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και Χρόνη Μπότσογλου. Παράλληλα,

παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής και νωπογραφίας. Έχει εκθέσει

στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρίπολης, στην Αίθουσα «Αέναον», «Κούρος»

και στη γκαλερί «Κιβωτός» στην Αθήνα, ομαδική έκθεση στις Βρυξέλλες

και ομαδική καλλιτεχνών εκπαιδευτικών Β’βάθμιας εκπαίδευσης στο

Art Park Ρόδου, στο Γαλλικό Κατάλυμα Ρόδου. Έργα του βρίσκονται στο

ΥΠ.ΠΟ. και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ ( 1989-1994 ) µε δάσκαλο τον Νίκο Κεσσανλή και ψηφιδωτό µε τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Αυτό τον καιρό ζωγραφίζει πουλιά και πριν απ’αυτό σχεδίαζε αστικά τοπία…

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ-ΠΑΠΑιΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ

   

 

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1992 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη πόλη της Λάρισας.
Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.  Στο 2ο εργαστήριο ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αρωγό καθηγητή τον Γιάννη Καστρίτση.
Συμμετείχε σε σεμινάρια ζωγραφικής αλλά και δημιουργικής γραφής.
Το ζωγραφικό της έργο κινείται γύρω απ’ τον σουρεαλισμό και τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό.
Έντονοι χρωματισμοί από μελάνι ή ακουαρέλα και σχηματισμοί με πενάκι.
Αφηγείται μέσα από εικόνες,  περιστατικά-τοποθεσίες αλλά και γεγονότα που στάθηκαν σταθμοί στη ζωή της. Ταυτοχρόνως εντάσσει μέσα στους πίνακές της και τον γραπτό λόγο.
Συνεργάστηκε με άλλους καλλιτέχνες σε ομαδικές εκθέσεις.
Εργάστηκε ως δασκάλα εικαστικών στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας.
Εθελοντικά συμμετείχε κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής σε δομές προσφύγων.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων και ιστορίας της τέχνης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Έργα της βρίσκονται σε χώρους τέχνης, ιδιωτικές συλλογές, χώρους εστίασης και στην συλλογή της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Ιωσηφιδου Ευδοξια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε το 2011 από τη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές, τους  Γιάννη Βαλαβανίδη , Μιχάλη Μανουσάκη, Νίκο Τρανό.    

 

ΚΑΡΑΤΟΣΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

Τσιχλόφουσκα. 2013

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Αποφοίτησε με άριστα από την Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας, σπουδάζοντας  Ζωγραφική με καθηγήτρια τη Ρ. Παπασπύρου και Χαρακτική στο εργαστήριο του Γ. Μήλιου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ε.Α.Π., ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Διακρίθηκε με επαίνους στο διαγωνισμό του Η.Σ.Α.Π. για την ανάπλαση του Σταθμού του Πειραιά (2001) και στο «3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων», που διεξήχθη στο Λιτόχωρο Πιερίας (2002). Επίσης, κέρδισε το 3ο Βραβείο στο διαγωνισμό του Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» (2001).

Από το 2006 ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Κω.

Το πρόσφατο έργο της διατρέχουν οι ρεαλιστικές φόρμες, λειτουργώντας ως κάτοπτρο της πραγματικής ζωής. Η τέχνη της, απαρέγκλιτα  ανθρωποκεντρική, εστιάζει στον «απλό» άνθρωπο, φέρνοντας στο προσκήνιο το μεγαλείο της καθημερινότητάς του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ανάδειξη της σημαντικότητας που διέπει τις «ασήμαντες» στιγμές και το μέγεθος των συναισθημάτων που συνοδεύει την εκδήλωση, άλλοτε συνειδητά εξωτερικευμένων και άλλοτε μηχανικά επαναλαμβανόμενων, κινήσεων. Σταθερός πόθος η διαρκής αναζήτηση της φόρμας εκείνης, που θα κάνει το θεατή να αναγνωρίσει μέσα στο έργο οικείες πτυχές του εαυτού του και του κόσμου που τον περιβάλλει.

Η ολοκλήρωση των ιδεών της έρχεται με την αποτύπωσή τους στο χαρτί, συνδυάζοντας τη χρήση μολυβιών και την τεχνική του κολάζ.

ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελένη Κοκολάκη γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το 1982. Σπούδασε Σχέδιο και Τεχνολογία Ξύλου και Επίπλου στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και Άγγελο Αντωνόπουλο. Τα πρώτα της μαθήματα ζωγραφικής έγιναν δίπλα στον Τάσο Βλάχο. Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες και έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα.

 

 

 

   

 

 

ΛΑΝΤΖΟΥΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Γεννήθηκε στο Βύρωνα Αττικής το 1964. Ζωγραφίζει από παιδί και του αρέσει η αναπαραστατική ζωγραφική κυρίως. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ απο το 1988 -1993 με δασκάλους : 1988-90 Δημ. Κοκκινίδη και 1990-1993 Χρόνη Μπότσογλου. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Ρόδο όπου διδάσκει τα εικαστικά  στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Του αρέσει η τέχνη των καρτούν όπου έχει εργαστεί παλιά για το ελληνικό τρέιλερ της Ολυμπιάδας στη Σεούλ. Έχει λάβει μέρος σε εικονογραφήσεις περιοδικών και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Ρόδο, και ατομικές σε Αθήνα,  Νορβηγία, Ισπανία και Γερμανία. Στη ζωγραφική τον συγκινεί τεχνοτροπικά ο συνδυασμός συμμετρίας και γεωμετρικών σχημάτων με έντονες  υφές υλικού και γαιώδη και βασικά ως επί το πλείστον χρώματα.

 

ΛΙΤΙΝΑ ΑΟΥΡΟΡΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Π. Τέτση και Ρ. Παπασπύρου, όπως επίσης Ψηφιδωτό και Αγιογραφία. Εργάστηκε ως αγιογράφος στο ΥΠΠΟ. Το 2004 διορίστηκε στην Β΄θμια Εκπαίδευση στη Ρόδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΥΤΟΥ ΕΛΕΝΗ 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία της Κόνιτσας,  αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, στο δεύτερο εργαστήριο ζωγραφικής. Το ζωγραφικό έργο δημιουργείται μέσω της παρατήρησης και καταστάσεις από την καθημερινότητα. Με χαρτιά που βάφονται  με διάφορα υλικά με σκοπό την δημιουργία διαφόρων ποιοτήτων και όγκων. Στην αναζήτηση ποιοτήτων και υφών από την φύση, δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον για την φωτογραφία τοπίου, και τις υφές που υπάρχουν σε αυτό.

 

 

 

 

 

 

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου και απέκτησε το πτυχίο της στη ζωγραφική. Από το 1999 ζει και εργάζεται στη Ρόδο ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η προσωπική της  καλλιτεχνική δουλειά συνίσταται κυρίως στη δημιουργία μαλακών γλυπτών φτιαγμένων από μικρά κομμάτια υφάσματος κομμένα και ραμμένα μεταξύ τους έτσι ώστε να διαμορφώνουν φανταστικές φιγούρες. Το τελευταίο διάστημα κατασκευάζει γλυπτά από λινάτσα, υλικό με ιδιαίτερη πλαστικότητα και πρόσφορο για να αποδοθεί η κίνηση και να αναδυθούν μη στατικές μορφές. Το σχετικά μονότονο χρωματικά υλικό της λινάτσας εμπλουτίζεται με την προσθήκη χρωματιστών κλωστών κεντημένων και ραμμένων στην επιφάνεια του γλυπτού.

ΠΑΓΩΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Γεννήθηκε το 1979. Σπούδασε σκιτσογραφία, κόμικς και παραδοσιακό animation στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Στα πλαίσια του ERASMUS παρακολούθησε εργαστήρια εικαστικών και τυπογραφίας της σχολής Willem De Kooning στο Ρότερνταμ.

Έχει εργαστεί ως σκιτσογράφος στην δίκη της 17Ν για την ΕΡΤ, ως εικονογράφος για τον Συνήγορο του Παιδιού και το ΚΕΘΕΑ, για εκδοτικούς οίκους εκπαιδευτικών βιβλίων, όπως επίσης σε animation studio για σχεδιασμό storyboard για διαφημιστικά.

Ακόμα, έχει συνεργαστεί με το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας, το περιοδικό Γαλέρα, την Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς και με το περιοδικό Μπλε Κομήτης δημοσιεύοντας ιστορίες κόμικ και σκίτσα.

Έχει δημιουργήσει site specific τοιχογραφίες για φεστιβάλ και χώρους διασκέδασης και έχει εργαστεί και σαν καρικατουρίστας εκδηλώσεων ή υπάιθρια.

Έχει συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και εγχώρια.

ΡΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1980 και μεγάλωσε στην πόλη της Καστοριάς.

Σπούδασε ζωγραφική, στην Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, στο 3ο εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αρωγούς, καθηγητές και καθοδηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη, Θωμά Ζωγράφο, και γλυπτική στο εργαστήριο του Έκτορα Παπαδάκη, με πολλαπλές συμμετοχές σε εργαστηριακά σεμινάρια τεχνικών χύτευσης αλουμινίου με τον Φίλιππο Καλαμάρα.

Το ζωγραφικό του έργο κινείται γύρω απ’ τον παραστατικό και αφηρημένο εξπρεσιονισμό, με έντονους χρωματισμούς, υδάτινες, σχεδόν άυλες μορφές και αντικείμενα που γίνονται ένα με το φόντο και αναδεικνύοντάς το, αναδεικνύονται επί το πλείστον με κλειστά περιγράμματα, που αφήνουν περιθώριο αφαίρεσης κυρίως από την υλικότητα, αφού μινιμαλίζουν τα όποια ζωγραφικά πλασίματα στις σκιές και τα φώτα.

Το γλυπτικό του έργο επικεντρώνεται στα μνημεία και τις εγκαταστάσεις με διευρυμένη θεματικά και ταυτόχρονη πορεία σε έργα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Όπως στη ζωγραφική, έτσι και στη γλυπτική, συνδυάζει ερευνώντας συνεχώς τη συνοχή φόρμας, προοπτικής, φωτός και σκιάς ενώ το πεδίο της ενασχόλησής του διευρύνεται και στις ειδικές κατασκευές ξηράς δόμησης, όπως και σε σκηνικά θεάτρου και τηλεοπτικών στούντιο.

ΣΑΒΡΑΝΗ ΝΑΤΑΣΑ

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Α.Π.Θ, με καθηγητή τον Ε. Δημητρέα. Ζει στη Ρόδο από το 2002 και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Τέχνης στην Α΄βάθμια και τη Β΄βαθμια εκπαίδευση, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Από το 2012 έως το 2016 παρέδιδε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου σε παιδιά και ενήλικες στο Εικαστικό Εργαστήρι του ΔΟΠΑΡ. Είναι Ιδρυτικό μέλος της Εικαστικής ομάδας “VAN GeNS”.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Αύγουστος 2017. Συμμετοχή στo 2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων.

Δεκέμβριος 2016. “ABSTRACT” με την Εικαστική Ομάδα VAN GeNS.

Αύγουστος 2016. Συμμετοχή στo 1ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων.

Ιούνιος- Ιούλιος 2015. 3ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών ΑΝΑΠΟΔΑ.

Μάρτιος 2015.  “5+1 Terra-ta” με την Εικαστική Ομάδα VAN GeNS.

Δεκέμβριος 2007. Ομαδική έκθεση καθηγητών εικαστικών μαθημάτων Δωδεκανήσου, «Παραλίγο 20» στο κατάλυμα της Γαλλίας.

Μάιος – Ιούνιος 2001. Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής στην γκαλερί OPUS 39, στην Λευκωσία της Κύπρου.

ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΑΛΙΝΤΑ

Η Αλίντα Σπηλιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πρώτος δάσκαλός της ο Αντώνης Απέργης. Εισήχθη με υποτροφία στην Ecole des Beaux Arts του Παρισιού και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου και φοίτησε με καθηγητές τον Δημήτρη Μυταρά, Ηλία Δεκουλάκο και Νίκο Κεσσανλή. Παρακολούθησε δύο χρόνια λιθογραφία με τον καθηγητή Θανάση Εξαρχόπουλο, δύο χρόνια μεταπτυχιακές σπουδές σκηνογραφίας – ενδυματολογίας στο Wimbledon School of Art του Λονδίνου, Illustration course στο Saint Martins school of Art (Λονδίνο),  κουκλοθέατρο στο Little Angel Theatre (Λονδίνο) και σεμινάρια μαριονέττας στο Μουσικό χωριό του Βόλου και στη Θεσσαλονίκη με τον Στάθη Μαρκόπουλο.

Έχει κάνει 4 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Κω και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές.

Έχει σκηνογραφήσει σημαντικά έργα για τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο, όπως, το «Αφιέρωμα στα εκατό χρόνια του Μπρεχτ» σε σκηνοθεσία Γ.Κιμούλη και μουσική Θ.Μικρούτσικου και Ν.Κηπουργού.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει εικαστικά, σε σχολεία.

ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΕΒΑΣΤΗ

Η Σεβαστή  Σταυρίδη  είναι μια Ρόδια  ζωγράφος.                                                 Σπούδασε κλασσική  μουσική  και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο  και συνέχισε τις σπουδές της στο  Mc Gill University  στον  Καναδά  παίρνοντας BACHELOR  στο πιάνο και τη σύνθεση .                                                                                                                            Συνέχισε τις σπουδές της  στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών κάνοντας ζωγραφική με δάσκαλο τον Δ. Μυταρά , σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη, ψηφιδωτό με τον  Γιάννη  Βαλαβανίδη, Φιλοσοφία της Αισθητικής με τον Παύλο Χριστοδουλίδη και ιστορία της τέχνης με την Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.                                                                                                      Η ζωγραφική της κινείται στο πλαίσιο της παραστατικής τέχνης με θέματα τοπία, γυμνά, πορτρέτα και νεκρές φύσεις, που αποδίδει με ιδιαίτερα ποιητική διάθεση.
Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα ασχολείται με το ψηφιδωτό και διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

ΤΟΚΟΥΖΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

εγκαρτέρηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Καθολική Τοκούζη γεννήθηκε στη Ρόδο το 1966.

1982-1983 – Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στο μεταλυκειακό τμήμα της Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά.

1983-1986- Συνέχισε τα μαθήματα ελεύθερου & ακαδημαϊκού σχεδίου, όπως και ζωγραφικής, με δάσκαλο τον ζωγράφο Γιώργο Μπουρναζάκη.

1986   – Πέτυχε και στις δύο Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επέλεξε την ΑΣΚΤ Αθήνας.

1986-1992- Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και χαρακτική στο εργαστήριο του Θανάση Εξαρχόπουλου.

Από το 1992 έως και το 2000 εργάστηκε ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων.

Από το 1994 εργάζεται ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει πραγματοποιήσει 1 ατομική έκθεση στη Στοκχόλμη και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΧΑΪΤΑ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε στο Johannesburg, Ν. Αφρική, το 1968. Σπούδασε στο University of the Witwatersrand Johannesburg – Μπάτσελορ Θεωρητικών Επιστημών στις Καλές Τέχνες (1987-1992) και απέκτησε Μάστερ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμο το 2011.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ζει και εργάζεται στους Λειψούς, όπου διδάσκει στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Έχοντας ως αφετηρία το ερώτημα εάν η συμμετοχική, κοινοτική τέχνη μπορεί να προωθήσει, έκτος από την προσωπική ανάπτυξη, και την ενδυνάμωση των ομάδων και της κοινότητας, η Χάιτα συνεργάζεται με μαθητές και κατοίκους των Λειψών για τη δημιουργία ομαδικής εικαστικής παρέμβασης στον χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου, µε στόχο τη διερεύνηση της ταυτότητας σε σχέση με τον τόπο και τη δρομολόγηση της αειφορίας στο νησί.

«Η Τέχνη ωφελεί σοβαρά την υγεία» Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχία Δωδεκανήσου (ΟΠΑΔ) 8 -20 Μαΐου 2009 στο κατάλυμα της Γαλλίας

Διεθνές Διαπολιτισμικό Συνέδριο & Έκθεση Τέχνης «Γυναίκες, Ειρήνη και πολιτισμός στην κοινή πολιτιστική διαδρομή της ανατολικής μεσογείου» Ρόδος, 26-28/09/2008..

«Παραλίγο 20» Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχία Δωδεκανήσου(ΟΠΑΔ) 24Νοεμβρίου -8 Δεκεμβρίου 2007 στο κατάλυμα της Γαλλίας

Hellenic Arts Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού 2003

Volskas Exhibition Johannesburg, Durban, Capetown1991

Gertrude Posel gallery, Johannesburg1990

Gertrude Posel gallery ,Johannesburg1989

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗ ΧΑΡΑ

Σπίτι που τρέχει

Βασικές σπουδές:

Πτυχίο Ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ).

Παράλληλα, παρακολούθηση εργαστηρίων χαρακτικής και αγιογραφίας στην ίδια σχολή.

Μεταπτυχιακές Σπουδές: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Περιβαλλοντική

Εκπαίδευση» του Τμήματος επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΤΕΠΑΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκπόνηση διπλωματικής εργασίας με θέμα: «Αισθητική αξία του αναβαθμιδωμένου τοπίου και αξιοποίησή της στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη» (2016).

Πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Αθήνα, Ιωάννινα, Κύπρο, Σερβία, Λουξεμβούργο, Γερμανία και Ιταλία. Συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγγραφή άρθρων σε επιστημονικούς πανεπιστημιακούς τόμους και συμμετοχή σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις που συνδυάζουν τέχνη, αισθητική τοπίου, νησιωτικότητα και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Συμμετοχή σε ελληνογαλλικό πρότζεκτ φιλοσοφίας, τέχνης και εκπαίδευσης στη Λέρο (2016), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Lyon Lumiere 2. Φιλοτέχνηση εκπαιδευτικού επιτραπέζιου περιβαλλοντικού παιχνιδιού με θέμα την τέχνη της ξερολιθιάς και τίτλο «Ταξίδι στην Τέχνητης Ζωής» (2017).

Μόνιμη εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα από το 2010, με απόσπαση στη Λέρο (2015-17).

ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφιέρωμα στο Μπορντέλο του Ν. Κούνδουρου παστέλ σε χαρτί 17χ32 εκ 2017

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959. Διετείς σπουδές “Σχεδιασμού Εσωτερικών χώρων” στη Θεσσαλονίκη και το 1981/88 στην Α.Σ.Κ.Τ με υποτροφία  του Ι.Κ.Υ., με καθηγητές τους Δ. Μυταρά, Γ.Μόραλη Δ. Κούκο.  Στο Εργαστήριο Τεχνικής της Νωπογραφίας και των Φορητών Εικόνων, με τον Ντίνο Ξυνόπουλο και πρακτική άσκηση με τον Παύλο Σάμιο. Επίσης στο Εργαστήριο Τεχνικής του Ψηφιδωτού με τους Γ. Κολέφα και, Γ. Βαλαβανίδη. Εργάζεται στην εκτέλεση τοιχογραφιών με τους Κ. Γεωργακόπουλο και Γ.Χοχλιδάκη και σαν κατασκευαστής σκηνικών και ενδυμάτων με τον Γιάννη Τσαρούχη. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ το 1988 με βαθμό πτυχίου 30/30. Το 1989 του χορηγείται τριετής Μεταπτυχιακή Υποτροφία από το Ι.Κ.Υ για εκτέλεση συγκεκριμένου καλλιτεχνικού έργου. Εκπονεί στο ΔΜΠΣ Παν Αιγαιου, διδακτορική διατριβή με θέμα: “Το παιδικό Σχολικό βιβλίο ως αντικείμενο-έργο Τέχνης. Η ομάδα “Τέχνη” εικονογραφεί τα πρώτα αλφαβητάρια της Δημοτικής 1917-1937” που κατατέθηκε και υποστηρίχτηκε το 2008.

  • Συμμετέχει στις εκθέσεις-διαγωνισμούς “Αθήνα-Εικαστικά 1986”, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και στη Διεθνή έκθεση “ΧΧΙ PRIX INTERNATIONAL D’ ART CONTEMPORAIN”, Ιδρύματος “Prince Pierr de Monaco”. στο Εθνικό Μουσείο του Μονακό στο Μόντε Κάρλο
  • Συμμετέχει στα Λευκώματα Τέχνης «Greece is Wonderful Ι. που εκδίδονται για λογαριασμό του ΥΠ. Εξωτερικών. Εικονογραφούνται με έργα του τα κείμενα δυο Υπ. Πολιτισμού. από Εκδόσεις New Era – Alef Edition 2005& 2006. Αθήνα
  • Ατομικές εκθέσεις:

“Διαγώνιος” του Ντ. Χριστιανόπουλου, το 1993 Θεσσαλονίκη και Γκαλερί Αγκάθι 1993- Βιβλιοπωλείο “Το Δέντρο”1996 στη Ρόδο. Έκφραση 2001στην Αθήνα. ΜΟ.ΤΕ.Ρ 1 & ΜΟ.ΤΕ.Ρ 2. στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (2001&2002) στη Ρόδο. Γκαλερί Myro Θεσσαλονίκη 2011

Συνεργάτης της Γ. Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου για την αποκατάσταση διακόσμησης στο κτήριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου. Διακόσμηση σε λεωφορείο της CAIR. 1995. Αποτοίχιση έργου Β. Σεμερτζίδη που τώρα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ρόδου.

Διδάσκει στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Φλώρινα σαν 407, από το 2008 έως το 2011 που εκλέγεται Σχολικός σύμβουλος του πεδίου Πολιτισμός για το Β &Ν. Αιγαίο και την Κρήτη με έδρα την Ρόδο

Δημοσιεύει τακτικά στα περιοδικά : Εικαστική Παιδεία και Arts and Antiques ενώ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην συγγραφή Προγραμμάτων σπουδών.

 

About Author

Back to top