Η Λυδία Σέρβου στη μουσική σκηνή «Σφίγγα»
«Η μνήμη είναι που πονά»
Καλεσμένη η Άννα Κουτσαφτίκη
Πέμπτη 17 Μαρτίου
Η Λυδία Σέρβου επιστρέφει στη μουσική σκηνή Σφίγγα την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Με αφορμή το νέο της τραγούδι «Η μνήμη είναι που πονά» σε στίχους της Μαρίνας Φραγκεσκίδου και μουσική δική της, η Λυδία μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια.
Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ο Χατζιδάκις θα συναντηθεί με τον Γαβαλά, τον Χιώτη, τον Καλδάρα, τον Κουγιουμτζή αλλά και τον Κραουνάκη, τον Weber, τον Kurz Wail, τον Piazzola σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα με την καθοριστική βεβαίως συμμετοχή του Νεοκλή Νεοφυτίδη στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο, του Βασίλη Δρογκάρη στο ακορντεόν, του Παντελή Ντζιάλα στις κιθάρες και του Ανδρέα Νικόλη στα κρουστά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η σύμπραξη της με την υπερταλαντούχα ηθοποιό Άννα Κουτσαφτίκη.
Θα ερμηνεύσουν κλασσικά τραγούδια της ελληνικής και ξένης μουσικής μουσικής, μέχρι και τα λαϊκά της καρδιάς μας έτσι όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει.
Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η νέα ερμηνεύτρια Ηλιάνα Δημητρακοπούλου.
Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Πέμπτη 17 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 10 ευρώ
Είσοδος σε τραπέζι με μπύρα ή κρασί: 16 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
sfigamusic@gmail.com
Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.
Λυδία Σερβού
Είναι διπλωματούχος Κλασσικού Τραγουδιού (τάξη: Βασίλη Γιαννουλάκου) και Βυζαντινής Μουσικής (τάξη: Εμμανουήλ Χατζημάρκου) καθώς και πτυχιούχος της σχολής Πιάνου (τάξη: Βασιλικής Γαϊτάνου) και Ανώτερων Θεωρητικών (τάξη: Βαλεντίνου Πατρικίδη).
Παρακολούθησε, ως ενεργό μέλος, σεμινάρια τραγουδιού και πιάνου με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως η Ghena Dimitrova, η Δάφνη Ευαγγελάτου, η Τζένη Δριβάλα, ο Rudolf Knoll, ο Lazar Berman και ο Paul – Badura Skoda, παιδαγωγικής της μουσικής με βάση το σύστημα «Kodály» και διεύθυνσης χορωδίας και, επιπλέον, κατέχει την άδεια εκπαιδευτικού του προγράμματος «μουσικής και κίνησης» για νεογέννητα έως και 7 ετών από την Kindermusik International καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το ΕΚΠΑ με εκπαιδευτικό αντικείμενο την «Μουσικοκινητική Αγωγή» που διατέθηκε στο Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016.
Στο ξεκίνημά της καριέρας της, συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ σε παραστάσεις και δισκογραφικές παραγωγές, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο Εργαστήρι «Βιωματικής Μουσικής Παιδείας» της Μαρίζας Κωχ για παιδιά.
Έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Ενδεικτικά, έχει εμφανιστεί ως σολίστ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και του Λουκά Καρυτινού με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη ερμήνευσε στο Ηρώδειο, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο του Γιώργου Πονηρίδη «Δύο Μουσικές Αφηγήσεις» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη· ακόμα, έλαβε μέρος στην παράσταση «Θολά Νερά», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη και τη Νένα Βενετσάνου, όπου ερμήνευσε τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία.
Συνεργάστηκε, επίσης, στην Ελλάδα, με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο συναυλιών για την ανάδειξη Νέων Ελλήνων Συνθετών και με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Έμμετρον» και, στην Κύπρο, με την Ελληνική Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Εστουδιαντίνα» σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Θεοφάνους.
Εμφανίστηκε στο Ηρώδειο ως σολίστ στην παράσταση «Μικρασία φεύγαμε… και για σένα λέγαμε» σε σκηνική επιμέλεια της Σοφίας Σπυράτου και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη.
Στο πλαίσιο των «Τσιτσανείων 2017», στο Φρούριο των Τρικάλων ερμήνευσε τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου στη συναυλία- αφιέρωμα «Ο δικός μας Δημήτρης – ο Μητροπάνος της καρδιάς μας» και μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τη Λιζέτα Καλημέρη στον Μύλο Ματσόπουλου ερμήνευσαν Βασίλη Τσιτσάνη στη μουσική παράσταση «Οι Μούσες του Τσιτσάνη».
Συμμετείχε σαν ερμηνεύτρια και βοηθός παραγωγής στο σύγχρονο Ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους «Παναγία, η μητέρα του Φωτός» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Πέτρου Γάλλια, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Κύπρο.
Η αγάπη της για τον Μάνο Χατζιδάκι και η μακροχρόνια μελέτη στη ζωή και το έργο του, την οδήγησαν σε μια σειρά συναυλιών αφιερωμένες στον συνθέτη, με κορυφαία αυτή στην Κύπρο «για δύο πιάνα και δύο φωνές» με τους πιανίστες Πλωτίνο Μικρομάτη και Σάββα Σάββα.
Έχει εργαστεί σαν καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Παλλήνης και από το 2000 διδάσκει πιάνο, σύγχρονο τραγούδι και θεωρία της μουσικής σε Ωδεία των Αθηνών και της Μήλου.
Δίδαξε στο «Μουσικό Εργαστηράκι» και στο «Μουσικό Εργαστήρι Studio» του Γιώργου Θεοφάνους και ανέλαβε τη φωνητική προετοιμασία των παιχτών της ομάδας του για το τηλεοπτικό show «X-FACTOR» για δύο σεζόν.
Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος από την Cobalt Music με τον τίτλο «Κάμε τον ύπνο σύννεφο», ο οποίος περιλαμβάνει 16 νανουρίσματα με την υπογραφή κορυφαίων συνθετών της Ελληνικής Μουσικής όπως οι: M. Θεοδωράκης, Μ. Λοΐζος, Χρ. Λεοντής, Ν. Κυπουργός, B. Δημητρίου, Χ. Αλεξίου, Η. Λιούγκος, Στ. Κορκολής και Γ. Θεοφάνους.
Την περίοδο αυτή ετοιμάζει τη δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «ψυχή που δεν ξοδεύτηκε» από την οποία μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι «η μνήμη είναι που πονά» σε μουσική δική της και σε στίχους της Μαρίνας Φραγκεσκίδου.
Επίσης ετοιμάζει και το δεύτερο μέρος των Νανουρισμάτων με τίτλο «Κοιμήσου να ονειρευτείς» τα οποία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».